Isakson&Parsons Historia

Om oss

Förlag Kontakt

 

Om oss

Ingela Jackholt berättar;

 

Jag har jobbat med en massa olika saker genom åren, men 1991 bestämde jag mig för att plugga till bibliotekarie. För att få ihop högskolepoäng till bibliotekslinjen gick jag ett år på Bokhandelslinjen i Borås. Jag tyckte det var så kul att jag struntade i biblioteket och började inom bokhandelsbranschen istället.

Jag hann med 12 år på tre olika boklådor innan jag 2005 fick jobb på Damm Förlag som utesäljare. 2007 köpte Forma PG Damm Förlag, vilket innebar att jag som en av två senast anställda på säljsidan fick gå p.g.a. arbetsbrist.

I samma veva fick jag ett erbjudande från Natur & Kultur om en projektanställning som innebar att sortera upp deras backlist och göra en katalog. Där var jag under 15 månader och hann med att göra två backlistkataloger.

Hösten 2009 ringde Bengt Isakson och undrade ”vad gör du nuförtiden…” och nu är jag en av två nya ägare till Isakson & Parsons Förlagsinformation.


 

Annika Källström berättar:

 

Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag sysslat med försäljning och marknadsföring. Allt ifrån papper, påsar, dataprogram, skivor (på den gamla goda vinylskivans tid) och sen givetvis böcker, böcker, böcker...
På 1980 talet arbetade jag på dåvarande ICA bokförlag och under några år arbetade jag på Forum (Bonnier).
Sedan 1oktober 2010 är jag och Ingela Jackholt de nya ägarna till Isakson o Parsons och jag hoppas på ett långt och trivsamt samarbete med
förlag och bokhandlare.

 

 


 

tumblr_l2kihku4tp1qbo5v7o1_1280

 

 


Last modified: torsdag 12 september 2013